Felvételi tájékoztató
Általános információk


Név Lóczy Lajos Gimnázium
Cím 8230 Balatonfüred, Ady Endre u.40.
OM azonosító 037166
Telefon 87 / 342 - 796
Telefon/fax 87 / 342 - 883
Igazgató Duna Katalin
igazgato@loczygimnazium.hu
Pályaválasztási felelős Csapó András
csapoandras81@gmail.com

Pályaválasztási rendezvények időpontja

2017. november 6. hétfő, 15:00 Nyolcadikos tanulóknak és szüleiknek.

Jelentkezés a nyílt napra

Induló képzéseink


ProfilNévKódFelvehető
Angol-magyar tanítási nyelvű osztály 9. Kny 0011 15 fő
Német-magyar tanítási nyelvű osztály 9. Kny 0012 15 fő
Természettudományos spec. osztály 9. Ny 0003 15 fő
Informatikai – műszaki specializációs osztály 9. Ny 0004 15 fő
Angol nyelvi specializációs osztály 9. C 0001 30 fő

Az osztályok jellemzése

011./012. kódszámú két tanítási nyelvű osztály: Öt éves képzés, amely a célnyelvből nyelvi előkészítő évvel indul. Az osztály fele angol, másik fele német célnyelvű. A nyelvi előkészítő évben magas óraszámban, heti 18 órában tanulják a célnyelvet. A tanulók a nyelvi előkészítő év után célnyelven tanulják a történelmet, célnyelvi civilizációt és a biológiát.

003. kódszámú természettudományos specializációs osztály: Öt éves képzés, amely angol nyelvi előkészítő évvel indul. A nyelvi előkészítő évben heti 15 órában tanulják az angol nyelvet. A tanulók az ezt követő 9. évfolyamon biológia és kémia emelt szintű oktatásban részesülnek.

004. kódszámú informatikai – műszaki specializációs osztály: Öt éves képzés, amely angol nyelvi előkészítő évvel indul. A nyelvi előkészítő évben heti 15 órában tanulják az angol nyelvet. A tanulók az ezt követő 9. évfolyamon informatika emelt szintű oktatásban részesülnek.

001. kódszámú angol nyelvi specializációs osztály: Négy éves, klasszikus gimnáziumi képzés. Az ide jelentkező tanulóknak rendelkezniük kell angol nyelvből előismeretekkel.

Mindhárom osztályunkban: a felsőfokú továbbtanulásra való felkészítés a cél. Minden osztályunkban két idegen nyelvet kell tanulni. Tanulóinkat felső- és középfokú nyelvvizsgára készítjük fel. A 11. és a 12. évfolyamon továbbtanulási szándékaiknak megfelelően választhatnak emelt ill. középszintű érettségire felkészítő órákat két tantárgyból. A beiratkozáskor a tanulóknak nyilatkozniuk kell, hogy az angol, német, francia, orosz nyelvek közül melyiket szeretnék második idegen nyelvként tanulni.

A felvétel feltételei

Minden osztályba felvételi vizsgával lehet bekerülni.
A felvételi vizsga az országos központi felvételi magyar nyelvből és matematikából. Az elérhető pontszám a felvételi vizsgán nyújtott teljesítmény és az általános iskolai jegyekből tevődik össze. A hozott pontokat a 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi bizonyítvány alapján számoljuk a következőképpen:
A figyelembe vett tárgyak: magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, egy idegen nyelv és egy természettudományos tárgy (fizika, vagy kémia, vagy biológia, vagy földrajz), amely tárgyat 7. évben és 8. félévben is osztályoztak. A választott természettudományos tárgynak azonosnak kell lennie az utolsó két évben. A felvételi jelentkezési lapon jelölni kell, melyik természettudományos tárgyat választotta a diák a beszámítás alapjául.
A felvételin magyar nyelvből és matematikából megszerezhető pontok száma max. 100 pont. A hozott jegyek összege maximum 60 pont. Az összesen megszerezhető pontok száma 160 .

Pontazonosság esetén a balatonfüredi általános iskolába járó tanulók előnyben részesülnek.


Tájékoztatás a kollégiumi elhelyezésről

Tanulóinknak diákotthoni elhelyezést tudunk biztosítani a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézményének kollégiumában.


Szabadidős tevékenységek

Hasznos szabadidő tevékenységet kínál a tanulóknak az iskola diákszínpada, énekkara, sportköre, természetjáró köre, képzőművészeti alkotóműhelye.