Felvételi tájékoztató
Általános információk


Név Lóczy Lajos Gimnázium
Cím 8230 Balatonfüred, Ady Endre u.40.
OM azonosító 037166
Telefon 87 / 342 - 796
Telefon/fax 87 / 342 - 883
Igazgató Duna Katalin
igazgato@loczygimnazium.hu
Pályaválasztási felelős Csapó András
csapoandras81@gmail.com

Pályaválasztási rendezvények időpontja

2018. november 6. 15 óra Nyolcadikos tanulóknak és szüleiknek.
Induló képzéseink


ProfilNévKódFelvehető
Angol-magyar tanítási nyelvű osztály 9. Kny 0011 15 fő
Német-magyar tanítási nyelvű osztály 9. Kny 0012 15 fő
Természettudományos spec. osztály 9. Ny 0003 15 fő
Műszaki-informatikai specializációs osztály 9. Ny 0004 15 fő
Angol nyelvi specializációs osztály 9. C 0001 30 fő

Az osztályok jellemzése

0011./0012. kódszámú két tanítási nyelvű osztály: Öt éves képzés, amely a célnyelvből nyelvi előkészítő évvel indul. Az osztály fele angol, másik fele német célnyelvű. A nyelvi előkészítő évben magas óraszámban, heti 18 órában tanulják a célnyelvet. A tanulók a nyelvi előkészítő év után célnyelven tanulják a történelmet, célnyelvi civilizációt és a biológiát.

0003. kódszámú természettudományos specializációs osztály: Öt éves képzés, amely angol nyelvi előkészítő évvel indul. A nyelvi előkészítő évben heti 15 órában tanulják az angol nyelvet. A tanulók az ezt követő 9. évfolyamon biológia és kémia emelt szintű oktatásban részesülnek.

0004. kódszámú informatikai – műszaki specializációs osztály: Öt éves képzés, amely angol nyelvi előkészítő évvel indul. A nyelvi előkészítő évben heti 15 órában tanulják az angol nyelvet. A tanulók az ezt követő 9. évfolyamon informatika és matematika emelt óraszámú oktatásban részesülnek.

0001. kódszámú angol nyelvi specializációs osztály: Négy éves, klasszikus gimnáziumi képzés. Az ide jelentkező tanulóknak rendelkezniük kell angol nyelvből előismeretekkel.

Mindhárom osztályunkban: a felsőfokú továbbtanulásra való felkészítés a cél. Minden osztályunkban két idegen nyelvet kell tanulni. Tanulóinkat felső- és középfokú nyelvvizsgára készítjük fel. A 11. és a 12. évfolyamon továbbtanulási szándékaiknak megfelelően választhatnak emelt- ill. középszintű érettségire felkészítő órákat két tantárgyból. A beiratkozáskor a tanulóknak nyilatkozniuk kell, hogy az angol, német, francia, orosz nyelvek közül melyiket szeretnék második idegen nyelvként tanulni.

Felvételi pontok számítása

Az intézménybe csak felvételi vizsgával lehet bekerülni. A felvételi pontok számítása a következő módon történik:

9.KNy osztályban:
 • Központilag szervezett írásbeli felvételi vizsga magyar nyelvből 50 pont, matematikából 50 pont.
 • Általános iskolából hozott pontok: általános iskolai 7. osztály év végi és a nyolcadik osztály félévi érdemjegyei a következő tantárgyakból és arányban: matematika, magyar nyelv és magyar irodalom átlaga, történelem , egy idegen nyelv kétszeres szorzóval és egy választott természettudományos tárgy (fizika, kémia, biológia közül egy választható). Összesen 160 pont.

 • 9.Ny osztály természettudományi tagozatán:
 • Központilag szervezett írásbeli felvételi vizsga magyar nyelvből 50 pont, matematikából 50 pont.
 • Általános iskolából hozott pontok: általános iskolai 7. osztály év végi és a nyolcadik osztály félévi érdemjegyei a következő tantárgyakból és arányban: matematika kétszeres szorzóval; magyar nyelv és magyar irodalom átlaga, történelem, egy idegen nyelv másfélszeres szorzóval, biológia, kémia vagy fizika közül egyik tárgy. Összesen 165 pont.

 • 9.Ny osztály műszaki-informatikai tagozatán:
 • Központilag szervezett írásbeli felvételi vizsga magyar nyelvből 50 pont, matematikából 50 pont.
 • Általános iskolából hozott pontok: általános iskolai 7. osztály év végi és a nyolcadik osztály félévi érdemjegyei a következő tantárgyakból és arányban: matematika kétszeres szorzóval; magyar nyelv és magyar irodalom átlaga, történelem, egy idegen nyelv másfélszeres szorzóval, informatika. Összesen 165 pont.


 • 9.C osztály
 • Központilag szervezett írásbeli felvételi vizsga magyar nyelvből 50 pont, matematikából 50 pont.

 • Általános iskolából hozott pontok: általános iskolai 7. osztály év végi és a nyolcadik osztály félévi érdemjegyei a következő tantárgyakból: matematika; magyar nyelv, magyar irodalom, történelem , egy idegen nyelv, egy választott természettudományos tárgy (fizika, kémia, biológia közül egy választható). Összesen 160 pont.

 • A választott természettudományos tárgynak azonosnak kell lennie az utolsó két évben. A felvételi jelentkezési lapon jelölni kell, melyik természettudományos tárgyat választotta a diák a beszámítás alapjául.

  Pontazonosság esetén a balatonfüredi általános iskolába járó tanulók előnyben részesülnek.

  Tájékoztatás a kollégiumi elhelyezésről

  Tanulóinknak diákotthoni elhelyezést tudunk biztosítani a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézményének kollégiumában.


  Szabadidős tevékenységek

  Hasznos szabadidő tevékenységet kínál a tanulóknak az iskola diákszínpada, énekkara, sportköre, természetjáró köre, képzőművészeti alkotóműhelye.