Archívum
Ideiglenes felvételi sorrend
Kedves felvételiző diákok!

Ide kattintva oktatási azonosítótok megadásával lekérdezhetitek, hogy hol helyezkedtek el az ideiglenes felvételi sorrendben.

Az itt közzétett sorrend, mint a neve is mutatja, ideiglenes, a felvételi eljárás jellege miatt nem mutatja egyértelműen a bekerülési esélyeket.
December 12. - Karriernap
Program:

9-10:

1. Az orvosi pálya - Dr. Szentendrei Teodóra volt lóczys diák előadása-5-ös terem
2. Szakmaválasztás - a Foglalkoztatási Osztály előadása, 6-os terem
3. Bemutatkozik a Pannon Egyetem Mérnöki Kara, Folyamatmérnöki Tanszéke - Egedy Attila előadása, 7-es terem
4. Bemutatkozik a Semmelweiss Orvostudományi Egyetem, 8-as terem
5. Érdekességek a villamosmérnökökről - bemutatkozik a Pannon Egyetem Mérnök-Informatika Kara, 43-as terem ) – interaktív látványos bemutató
6. Study in the US - a veszprémi American Corner vezetőjének, Falussy Boglárkának az előadása angolul, 31-es terem
7. Továbbtanulás Skandináviában - a Scandinavian Education Agency előadása, 45-ös terem

10-11:

1. Bemutatkozik a Szent István Egyetem, 5-ös terem
2. Katonaélet - A Magyar Honvédség előadása, 6-os terem
3. A pszichológus pálya - Szabó Petra, volt lóczys előadása, 7-es terem
4. Misunderstood lyrics - Szentgyörgyi Szilárd előadása angolul (Pannon Egyetem, Angol-Amerikai Intézet), 8-as terem
5. Pályaválasztási kérdőívek (Foglalkoztatási Osztály) - 30-as terem
6. Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Karának zalaegerszegi tanszéke, Pongrácz Mónika volt lóczys előadása, 31-es terem
7. Továbbtanulás Hollandiában - Magyar Anita előadása, 45-ös terem

11-12:

1. Bemutatkozik a Széchenyi István Egyetem, 5-ös terem
2. Szakmai önéletrajz írása (Foglalkoztasi Osztály), 6-os terem
3. Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Kara - Káposztás Eszter volt lóczys diák előadása, 7-es terem
4. Bemutatkoznak a Pannon Egyetem Karai - Lencse Tamás volt lóczys diák előadása, 8-as terem
5. Informatikusok - a Pannon Egyetem Mérnök-Informatika Karának előadása, 43-as terem
6. Cultural Care Au Pair Csereprogram az USA-ban, CSAK VÉGZŐSÖKNEK!, 31-es terem (max. 20 fő)

Standot állít és személyes beszélgetésre is lehetőséget nyújt:
1. American Corner
2. Scandinavian Education Agency
3. Cultural Care Au Pair
4. Magyar Anita – holland továbbtanulás
5. Széchenyi István Egyetem

Informatika termeinkben online pályaorientációs kérdőíveket tölthettek ki.
Gratulálunk!
A Pannon Egyetem Tour de Pannon regionális marketing versenyén a 12.A osztály két csapata párhuzamosan két első helyet szerzett meg, a csapatok tagjai:

1. Selejó Rebeka, Schmidt Fédra, Szabó Viktória
2. Fónagy Alexandra, Bató Réka, Szabó Júlia, Tóth Klaudia

A csapatokat Gaál Julianna és Markó Beáta készítette fel.
Meghívó a szalagavatóra
2017-es túra Sorrento-Toszkána
A túratábor képei ide kattintva érhetőek el.
Nyílt nap
Kedves Nyolcadikosok!

Nyílt napi programunk egy új foglalkozással bővült. Külön érdekessége, hogy ezt lóczys diákok tartják!

Játékos elektronika - készíts velünk "energiafegyvereket" - Kerekes András és Fábián Patrik 10.B.

Ha szeretnétek programokat változtatni, még megtehetitek, csupán egy e-mailt kell írnotok szándékotokról a patrik@websafe.hu-ra.
Meghívó
A Lóczy Lajos Gimnázium szeretettel várja az érdeklődő általános iskolásokat és szüleiket a 2017. november 6.-án megrendezésre kerülő nyílt napra.

14:00 - 15:00: Helyszíni regisztráció.
15:00 - 15:45: Első foglalkozás.
16:00 - 16:45: Második foglalkozás.
17:00 - tól: Pályaválasztási fórum a gimnázium tornacsarnokában.

Jelentkezni az alábbi linken lehet: http://loczygimnazium.hu/nyiltnap-jelentkezes
Molnár Attila sikere
Molnár Attila 9.b.osztályos tanulónk a Horvátországban megrendezett nemzetközi futóversenyen a magyar U16 válogatott tagjaként 3.helyezést ért el.

A Fut a Füred futóversenyen a középiskolás fiú kategória győztese lett.

Gratulálunk, Attila!
Kárpátaljai kirándulás
Első nap:
A csoport reggel fél hétkor indult busszal Balatonfüredről. A hosszú út és néhány baki után egy rögtönzött nyíregyházi városnézésben volt részünk, így este 9 óra körül érkeztünk meg szálláshelyünkre, Mezőgecsére. Itt ízletes vacsorával vártak minket szállásadóink, majd kellemes körülmények között kipihenhettük az utazás fáradalmait.

Második nap:
Kiadós reggelit követően 8 órakor hagytuk el szállásunkat, az irányt Munkács felé véve. Útközben felszállt idegenvezetőnk, Horkay Sámuel (Samu bácsi), akitől rengeteg információt és érdekességet hallhattunk utunk folyamán. Ezt követte a munkácsi vár és városnézés, majd ellátogattunk a makkosjánosi líceumba, ahol találkozhattunk, ismerkedhettünk helybeli magyar diákokkal. Bemutatkoztunk, közös programokban vettünk részt (bográcsozás, néptánc, énekverseny stb.), előadást tartottak nekünk amit viszonoztunk is, átadtuk pénzadományunkat, fát ültettünk és nagyon jól éreztük magunkat.

Harmadik nap:
Ismét nyolc órai indulással keltünk útra, első megállónk a Szolyvai-emlékpark volt, ahol megemlékeztünk magyar honfitársainkról a második világháborús szovjet népirtás emlékfalánál. Következő úti célunk a Mencsil-hágó és a Kanora-gerinc volt, ahonnan gyönyörű körpanoráma várt ránk. Megtekintettük az Árpád-vonalat, a második világháborús alagútrendszert, majd a Vereckei-hágón a honfoglalás emlékműnél koszorúval emlékeztünk őseinkre. Ezt követően felmentünk az Uzsoki-hágóra, majd egy vízesés kápráztatott el minket. A nap végén megérkeztünk másik szállásunkra Viharosra.

Negyedik nap:
Sajnos az időjárás befolyásolta programunkat, így délelőtt szállásunkon tartózkodtunk. Délután egy élvezetes terepjáró túrán vehettünk részt a Róna-havasok egyik csúcsára. Az este jó hangulatban telt, mindenki felkészült a hazautazásra.

Ötödik nap:
A visszaút 7 órakor vette kezdetét, Ungvár felé vettük az irányt. Rövid városnézés, szabad program következett, majd folytatódott a hosszadalmas hazautazás. Budapesten vacsoráztunk, így kilenc óra körül hazaérkeztünk.

A kiránduláson készült képek és felvételek ide kattintva tölthetőek le.
Túratábor a Garda-tóhoz
Túratábor a Garda-tóhoz 2018 aug.25-szept.1-ig
A program és a tudnivalók ITT érhetők el!
Tanévkezdő információk
Javítóvizsga: augusztus 28. (hétfő) 8.00 Az érintettek hozzák magukkal bizonyítványukat, tollat és ha szükséges, számológépet és függvénytáblát.

Tanévnyitó ünnepség: augusztus 31.(csütörtök) 16.00

Első tanítási nap: szeptember 1. (péntek) a tanévnyitón meghatározott rend szerint lesz oktatás. Ekkor kell átvenni a tankönyveket is, ezért mindenki nagy táskával érkezzen. Személyi igazolványt, lakcímkártyát mindenki hozzon magával, adategyeztetés miatt. A menzaigényeket is ezen a napon mérjük fel, ezért kérjük, mindenki gondoskodjon a kedvezményekre jogosító iratokról (nagycsaládos, rendszeres gyermekvédelmi segély, stb.) A 9. KNY, 9. NY és 9. C osztályok az oktatás után indulnak a gólyatáborba.

Őszi érettségi vizsgákra jelentkezés: szeptember 5-ig

Testnevelés: szeptember 15.-ig a gyógytestnevelésen részt vevők, felmentettek, sportkörben sportolók gondoskodjanak az idei tanévre szóló igazolásról. Az iskolaorvos előreláthatólag keddi napokon rendel majd.

Diák-önkormányzat ülése: szeptember 12.

Pólya György Emlékkonferencia: szeptember 13-16. között lesz a Pólya György Emlékkonferencia, melynek programja itt található: heurisztika.btk.mta.hu

Szülői értekezletek: szeptember 14-én 17.00: szülői értekezlet a 9. KNY, 9. NY, 9. C, 9. A, 9.B, 10. A, 10. C osztályoknak. (az időpontváltozás oka az, hogy ne ütközzön az általános iskolai szülői értekezletek időpontjával)

Szeptember 21. 17.00 szülői értekezlet a 10. B, 11. A, 11. B, 11. C, 12. A, 12. B és 12. C osztályoknak.

Pályázati lehetőség: középfokú oktatási intézmények tanulói esetén azon tanulóknak, akik Veszprém megyei állandó lakosok, köznevelési intézménnyel a 2017/2018. tanévben tanulói jogviszonyban álló, magyar állampolgárok, és tanulmányi eredményük eléri vagy meghaladja a 3,50-et. A pályázati kiírás és mellékletei az Alapítvány honlapjáról is letölthetők, ahol további információkat is találtok: varazspalcaalapitvany.hu. Pályázni szeptember 15-ig lehet.
Kollégiumi elhelyezés
A 2017/2018.tanévre a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola kollégiumába felvételt nyert tanulók listája ide kattintva letölthető.

Kollégium várólistán van:
1. Einreinhoff Gergő
2. Kötél Róbert
3. Pointner Kristóf Barnabás
4. Ágoston Áron
5. Gátvölgyi Donát
Tanévzáró ünnepség
A tanévzáró ünnepség időpontja: 2017.06.22 17.30
Helye: iskolánk díszudvara
Brit nap
Az iskolavezetés közleménye
Az éves munkatervünkben június 6. napjára tervezett tanítás nélküli munkanapot május 29. hétfői napra helyeztük át. Ezen a napon tantestületünk és nevelő-oktató munkánkat segítő dolgozóink kirándulására kerül sor. A gimnáziumban csak portaszolgálatot tartunk.
Kollégiumi felvételi tájékoztató
A jelenlegi kollégistáinknak a 2017/2018-as tanévre jelentkezni:

2017.május.22. - 2017.június.12. között hétfőtől-csütörtökig 14-20óráig, személyesen/szülővel/ a kollégiumban a felvételi kérelem kitöltésével lehet.

A leendő kollégistáinknak jelentkezni 2017.június.23.-án.

 • az iskolai beiratkozás után /másik iskola tanulóinak iskolalátogatási igazolással/ személyesen/szülővel/ a kollégiumban a felvételi kérelem kitöltésével lehet

 • melyhez kérjük mellékelni a tanuló személyi igazolványának, lakcímkártyájának, TAJ kártyájának és diákigazolványának fénymásolatát, A/4-es lapon. Szíveskedjenek ráírni, hogy a személyes adatok lemásolásához hozzájárultak!

 • A kollégiumi felvételről csak nemleges elbírálás esetén küldünk értesítést! A felvett tanulók névsorát az iskola/ák/ honlapján közzétesszük.

  Szegő Andrásné
  Kollégiumvezető
  Matematika sikereink
  2017. március 16-án volt a Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny, ahol iskolánkból 26 tanuló vett részt. A verseny teszt jellegű, ahol a 9-10. évfolyamon, és a 11-12. évfolyamon tanulók azonos feladatlapot oldanak meg, azonban értékelés évfolyamonként történik.
  A csatolt táblázatban látható a 12 legtöbb pontszámot elérő tanuló eredménye. Minden résztvevő tanulhatott ezen a „játékos” megmérettetésen.

  A táblázat ide kattintva tölthető le.

  Gratulálunk az elért eredményekhez!
  Végleges felvételi eredmények
  Kedves Nyolcadikosok!

  Oktatási azonosítótok beírásával lekérdezhetitek végleges felvételi eredményeteket,amely csak tájékoztató jellegű.
  A felvételről szóló hivatalos értesítést vagy elutasítást postai úton küldjük ki Nektek és általános iskolátoknak.

  A lekérdezőfelület innen érhető el.
  Versenyeredményeink
  Gratulálunk iskolánk tanulóinak, akik a az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén, Turisztika ágazat országos fordulójába jutottak és ott remekül teljesítettek.

  Pálinkás Georgina 4. hely

  Felkészítő tanára: Markó Beáta

  Kulcsár Olívia 17. hely
  Faragó Ákos 22. hely
  Tóth Dániel 23. hely

  Felkészítő tanára: Gaál Julianna
  Versenyeredményeink
  SOMTESZ Országos Fodor József Biológia Verseny

  Király Piros Anna 10.B 3. helyezés
  Kovács Patrícia 10.B 17. helyezés
  Felkészítő tanárok: Szabó Gabriella, Pászty Gabriella

  Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye Turisztika ágazat országos fordulóba jutottak

  Faragó Ákos 12.A
  Kulcsár Olivia 12.A
  Pálinkás Georgina 12.A
  Tóth Dániel 12.A
  Felkészítő tanárok: Gaál Julianna, Markó Beáta

  OKTV informatika országos forduló 46. helyezés

  Burgess Dominik 12.B
  Felkészítő tanár: Sebestyén Péter

  Marketing Challenge Day Pannon Egyetem Prezentáció kategória győztesei

  Nagy Olívia, Schmidt Fédra, Szabó Viktória, Selejó Rebeka 11.A osztályos tanulók
  Összesített verseny győztesei (Prezentáció+teszt)
  Ficsor Szabina, Szemán Anikó, Szenthe Réka, Bráth Bianka 11.A osztályos tanulók
  Felkészítő tanár: Markó Beáta

  Megyei Mezei Futóverseny

  Németh Gergő 9.B 2. helyezés
  Tóth Ilona 12.B 6. helyezés
  Felkészítő tanárok: Wacháné Nagy Edit, Mozgai Péter
  Megyei Kollégiumi Ki-Mit-Tud-on ének kategóriában 3. helyezett
  Percze Csenge 10.C

  Gratulálunk!
  Ideiglenes felvételi sorrend
  Kedves Felvételizők!

  Ide kattintva oktatási azonosítótok megadásával lekérdezhetitek, hogy hol helyezkedtek el az ideiglenes felvételi sorrendben.

  Az itt közzétett sorrend, mint a neve is mutatja, ideiglenes, a felvételi eljárás jellege miatt nem mutatja egyértelműen a bekerülési esélyeket.
  Tájékoztató a menza befizetéséről
  Kedves Tanulók!

  Ezúton szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy 2017. január 02-től csak az előzetesen meghirdetett napokon lehet a térítési díjakat befizetni.

  Az ebédpénz későbbi kiegyenlítéséről kizárólag a balatonfüredi Önkormányzati Hivatalban / Balatonfüred, Szent István tér 1. / lesz lehetőség az alábbi időpontban:

  szerda: 8:00-12:00 óra és 13:00-15:00 között.

  iskolavezetés
  Menzabefizetés
  Kedves Diákok! Az ebédet a tornacsarnok büféje melletti helyiségben fizethetitek be a következő időpontokban: 2017.02.21-én és 23-án 8-12 és 13-15 óráig.
  Programozóink újabb sikerei
  Burgess Dominik 12.B osztályos tanulónk OKTV országos döntőbe jutott Informatika tantárgyból, a programozás kategóriában.

  Fábián Patrik 9.b osztályos tanulónk Nemes Tihamér OITV országos döntőbe jutott Informatika tantárgyból, a programozás kategóriában.

  A Pen-droid országos programozó versenyen iskolánk /* No Comment */ csapata a 7. helyen végzett.

  A csapat tagjai:

  Bodnár Milán 9.KNY
  Szurma András 9.NY
  Mészáros Gábor 11.B
  Fábián Patrik 9.B

  Felkészítő tanár: Sebestyén Péter László tanár úr.

  Gratulálunk nekik!
  Felvételi vizsga
  2016. január 21. (szombat) 10 óra.

  Felvételi vizsga

  Kérjük, hogy legkésőbb a vizsga kezdete előtt 30 perccel jelenjetek meg az iskolában.

  A gimnázium portáján jelentkezzetek.
  Feltétlenül hozzatok magatokkal személyazonosságotok igazolására alkalmas okmányt (személyi igazolványt vagy diákigazolványt) ,kék tollat, körzőt,vonalzót,ceruzát.

  A felvételi vizsgán először a magyar nyelvi feladatlap (10-10.45), majd a matematika feladatlap kitöltésére kerül sor (11-11.45).

  Munkátokhoz körzőn és vonalzón kívül egyéb segédeszközt nem használhattok!
  A kijavított feladatlapokat 2017. január 26-án 8 és 16 óra között tekinthetitek meg az iskolai könyvtárban.

  A dolgozatokról 200 Ft/db önköltségi áron másolatot kérhettek, ezt a szándékotokat a felvételi vizsga előtt jelezzétek a felügyelő tanárnak.
  Programozóink sikere
  A Pen-droid országos programozó versenyen iskolánk /* No Comment */ csapata országos döntőbe jutott!

  A csapat tagjai:

  Bodnár Milán 9.KNY
  Szurma András 9.NY
  Mészáros Gábor 11.B
  Fábián Patrik 9.B

  Felkészítő tanár: Sebestyén Péter László tanár úr.

  Gratulálunk!
  Szalagavató
  In Memoriam
  Kántás Zsuzsanna tanárnő temetése 2016.november 26-án, szombaton 15 órakor lesz a tihanyi temetőben. Ezt követően a tihanyi bencés apátságban szentmisén imádkozunk lelki üdvéért.
  Gyászolunk
  A Lóczy Lajos Gimnázium tantestülete mély fájdalommal tudatja, hogy egykori diákunk, majd kollégánk,

  KÁNTÁS ZSUZSANNA

  tanárnő

  2016. november 17-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emlékét szeretettel megőrizzük.
  Lóczys siker az egyetemi versenyen
  A Pannon Egyetem „Tour de Pannon” turizmus marketingversenyét iskolánk 11.a. osztályos csapata nyerte meg!

  Az első helyezett „WeKing” nevű csapat tagjai: Beck Édua, Bráth Bianka, Ficsor Szabina, Szenthe Réka

  A második helyet a 11.a.osztály „FuTourist” nevű csapata nyerte: Nagy Olívia, Schmidt Fédra, Selejó Rebeka, Ágoston Réka.

  Felkészítő tanáruk Markó Beáta tanárnő.

  Harmadik helyezettek lettek: Fónagy Alexandra, Szabó Júlia, Bató Réka, Tóth Klaudia.

  Felkészítő tanáruk Gaál Julianna tanárnő.

  Gratulálunk!
  Nyílt nap
  Kedves Nyolcadikosok!

  Nyílt napi programunk két új foglalkozással bővült. Külön érdekessége, hogy ezeket lóczys diákok tartják!

  1. Javíts notebookot a Lóczy webmesterével- Fábián Patrik 9.B., az iskolai honlap szerkesztője
  2. A földönkívüliek és mi- kutatások egy másik világról-Kerekes András 9.B.

  Ha szeretnétek programokat változtatni, még megtehetitek, csupán egy e-mailt kell írnotok szándékotokról a webmaster.loczy@gmail.com-ra.
  Meghívó
  A Lóczy Lajos Gimnázium szeretettel várja az érdeklődő általános iskolásokat és szüleiket a 2016. november 7.-én megrendezésre kerülő nyílt napra.

  14:00 - 15:00: Helyszíni regisztráció.
  15:00 - 15:45: Első foglalkozás.
  16:00 - 16:45: Második foglalkozás.
  17:00 - tól: Pályaválasztási fórum a gimnázium tornacsarnokában.

  Jelentkezni az alábbi linken lehet: http://loczygimnazium.hu/nyiltnap-jelentkezes
  Fut a Füred
  A Fut a Füred városi futóversenyen iskolánk 34 tanulója vett részt. A középiskolások korcsoportjában a fiúk között Molnár Attila 9.Ny/B tanulónk első helyezést ért el. A lányok között Rummel Petra 9.c. osztályos tanulónk második helyezett lett. A fotón a résztvevő lóczysok, Brandt Tamás és Mozgai Péter tanár urak láthatók. Gratulálunk!
  Túratábor a Vezúvhoz és a Sorrentoi félszigetre
  Túratábor a Vezúvhoz és a Sorrentoi félszigetre 2017 október 6-október 15-ig.

  A tudnivalók megtekintése ITT lehetséges.
  Országismereti utazás Svájcba
  Időpont: 2017. április 22. (esti indulás)
  Utazás: Autóbusszal
  Elhelyezés: 5-6 fős holiday home(2-3 háló+nappali felszerelt konyhával, fürdőszoba)
  Ellátás: Önellátó (a szálláshelyen étterem és szupermarket található)

  Programok


  1.nap: Indulás
  2.nap: Kirándulás Európa legszélesebb vízeséséhez, a schaffhauseni Rajna vízeséshez, majd ismerkedés a Stein am Rheinnel. Este a szállások elfoglalása.
  3.nap: Kirándulás a Trümmelbach gleccservízeséshez. Délután városnézés Bernben.
  4.nap: Kóstolóval egybekötött látogatás a Nestlé csokigyárba. Látogatás Gruyeres sajtgyárában. A vízre épült Chilloni kastély megtekintése. Kirándulás a genfi tó partján lévő Montreux-be.
  5.nap: Látogatás Luzern városába. Kirándulás a Via Mala szurdokhoz, majd hazaindulás.
  6.nap: Érkezés Magyarországra a délelőtti órákban.

  Érdeklődés, jelentkezés, előlegfizetés (2016. október 10-ig):

  Lóczysoknak: Markó Beáta vagy Babári Ágnes tanárnőknél
  Külsősöknek: bea.marko13@gmail.com e-mail címen!
  2016-os túra Dolomitok-Adria
  A 2016-os lóczys Dolomitok-Adria túratábor képei.

  A túrán készült képek.
  Öregdiákjaink figyelmébe
  Megtisztelő számunkra, hogy érettségi találkozóik alkalmával meglátogatják a gimnáziumot és az emlékfalon elhelyezik a virágokat. Az alább felsorolt időpontokban biztosítjuk Önöknek szombati napokon 15-18 óra között a portaszolgálatot,amennyiben azt két héttel előtte jelzik a titkárságon a 87/342-883 telefonon vagy az iskolatitkar@loczygimnazium.hu e-mail címen. Ettől eltérő időpontokban sajnos nem tudjuk Önöket fogadni. Megértésüket köszönjük.

  A 2016/2017.tanévben az időpontok:

  2016. szeptember 24., október 15., november 26., december 17.

  2017. január 14., február 25., március 4., április 15., május 20., június 3., július 8., augusztus 12.
  VILÁGBAJNOK LÓCZYS VITORLÁZÓ!
  Vadnai Jonatán 12.B. osztályos tanulónk Kielben a Laser U21 férfi világbajnoka lett.

  Az U19 korosztályban is győzött, így egy hét alatt két világbajnoki címet söpört be. Ezzel már hatszoros korosztályos világbajnok és kétszeres Európa-bajnok! 2012 óta összesen tizenötször szerzett érmet világbajnokságokon és kontinensviadalokon.

  Gratulálunk Joni!

  Fontos információk
 • Nyári ügyelet: június 28 – augusztus 25-ig szerdai napokon (8.00 – 12.00 óra)

 • A javítóvizsga napja: 2016. augusztus 26. (péntek) 8 óra.

 • Tanévnyitó ünnepség: 2016. augusztus 31. (szerda) 17 óra.

 • Első tanítási nap: 2016. szeptember 1. (csütörtök) 7.45 órától

 • Menza: első tanítási napon csak a kollégisták étkeztetése biztosított (a menza igényt ezen a napon mérjük fel).

 • Tankönyv osztása: első tanítási napon, beosztás szerint

 • A leendő 9.KNy/A, 9.Ny/B, 9.c. osztályosok szülői értekezlete: 2016.szeptember 5. (hétfő) 17 órától.


 • Szép nyarat, jó pihenést kíván mindenkinek az iskolavezetőség
  Pályázat
  Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Tehetséges magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi és művészeti versenyeken, diákolimpiákon való részvételének támogatása" című, NTP-NTV-P-15 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-NTV-P-15-0012 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „Lóczy Lajos Gimnázium tanulóinak részvétele: ISF Handball 2016 World Schools Championship” című pályázatuk a Támogató döntése alapján 3.827.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
  Kézilabdázóink a világ élvonalában
  A Lóczy Lajos Gimnázium fiú csapata a franciaországi középiskolás kézilabda világbajnokságon 5. helyezést ért el.

  Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek Kárpáti Krisztiánnak!

  A csapat tagjai:
  Máthé Dominik (10.C), Vajda Huba (10.C), Horváth László (10.B), Szöllősi Olivér (11.C), Varga Márton (10.C), Vékony Bence (10.A), Németh Alex (10.B), Sövegjártó Mátyás (10.C), Takács Ádám (9.A), Seprős Bence (9.Ny), Győri Kristóf (9.C), Orbán Ákos (11.C), Orbán Barnabás (10.A), Turcsán Dávid (10.C).
  Tanévzáró ünnepség
  2016.június 22-én (szerdán) 17 órakor a díszudvaron. Megjelenés ünnepi öltözékben (lányoknak matrózblúz, fiúknak sötét öltöny). Szeretettel várjuk a szülőket és öregdiákjainkat is!
  Kollégista diákjaink figyelmébe
  Kollégiumi felvételi kérelmeiteket a 2016/2017. tanévre személyesen, szüleitekkel együtt a következő időpontokban nyújthatjátok be:

  2016.május 23. - 2016.május 26. 14-20 óráig
  2016.május 30. - 2016.június 02. 14-20 óráig


  Helye:
  Lánykollégium
  8230.Balatonfüred, Hősök tere 1.

  Fiúkollégium - Hotel Agro
  8230.Balatonfüred, Fürdő u.24.
  Végleges felvételi eredmények
  Kedves Nyolcadikosok!

  Oktatási azonosítótok beírásával lekérdezhetitek végleges felvételi eredményeteket,amely csak tájékoztató jellegű.
  A felvételről szóló hivatalos értesítést vagy elutasítást postai úton küldjük ki Nektek és általános iskolátoknak.

  A lekérdezőfelület innen érhető el.
  Gratulálunk!
  A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionika Karán a Bionika Akadályversenyen tehetséges diákok versenyeztek.

  A döntőbe bejutott tanulóink:
  Burgess Dominik (11.b.), Fehér Laura (11.c.), Somogyi Renáta (11.b.), Egyed Vivien (11.b.), Pongrácz Mónika (11.c.), Tóth Ilona Rózsa (11.b.).

  A diákokat Pászty Gabriella és Tamási Györgyi tanárnők készítették fel.
  Köszöntő
  Tisztelt Látogatónk!

  Szeretettel köszöntöm Önt a Lóczy Lajos Gimnázium megújult honlapján, amely Fábián Patrik 9. Ny/B osztályos, informatika tagozatos tanulónk munkája. Kérem, látogassa gyakran oldalunkat, a Fórum menüpontba belépve és regisztrálva pedig gondolatait, javaslatait, ötleteit is megoszthatja.

  Hasznos időtöltést kíván Duna Katalin igazgató.
  Gratulálunk, Kata!
  A High Five tagjai 2016. március 5 – én Svédországban (Karlstad) megrendezésre került
  World Cup Rock and Roll Ladies Formations (WRRC) női formációs Világkupáról, ismét világkupa győzelemmel térhettek haza.

  Versenyzőink ezúttal is szenzációsan teljesítettek és végül meggyőző produkcióval hódították el a győztesnek járó díszes trófeát.

  A High Five nemzetközi nagyformáció tavaly lépett ki a nemzetközi porondra: Riminiben egyből Világkupát nyert,
  Itthon mindent megnyert, amit lehetett, a magyar bajnoki címe mellé ráadásul
  a Magyar TáncSport Szakszövetség az ÉV legjobb akrobatikus rock and roll formációnak is megválasztotta.

  Iskolánk tanulója – az Acro Dance SE leigazolt versenyzője, Sokoray Kata 11/A
  a High Five nemzetközi nagyformáció tagja.
  Felhívás
  Április 8. (péntek) - LÓCZY EMLÉKNAP

  Kedves Lóczysok! Tanárok és Diákok!

  Szeretettel hívunk és várunk minden volt és jelenlegi lóczys tanárt és diákot, hogy iskolánk alapításának 60. évfordulóját együtt ünnepeljük. 2016 április 4-8 között az alábbi programok kerülnek megrendezésre: RÉSZLETES PROGRAM
  Ideiglenes felvételi eredmények
  Kedves Felvételizők!

  A képre kattintva vagy innen letölthető az excel fájl, melyben az oktatási azonosítótok vagy jeligétek megadásával lekérdezhetitek, hogy hol helyezkedtek el az ideiglenes felvételi sorrendben.

  Az itt közzétett sorrend, mint a neve is mutatja, egyelőre ideiglenes, a felvételi eljárás jellege miatt nem mutatja egyértelműen a bekerülési esélyeket.
  Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny
  A Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny 2. fordulójába jutott Papp Krisztina 10.b. osztályos tanulónk.

  Felkészítő tanára: Láng Róbert

  Gratulálunk!
  Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny
  Az angol nyelvi OKTV első fordulóján nyújtott kiemelkedő teljesítményükkel elérték a dolgozat továbbküldéséhez szükséges ponthatárt:

  Gubicza Gellért 11.a.

  Tóth Dániel 11.a

  Rácz Olivér 11. b

  osztályos tanulóink.

  Felkészítő tanáraik: Erdélyi László illetve Halászné Helembai Zsuzsanna.

  Rácz Olivér 11.b.osztályos tanulónk már bizonyított az országos második fordulóban is.

  Gratulálunk!
  BME Nyelvvizsga
  A következő iskolánkban szervezett BME nyelvvizsga 2016. márciusában lesz.

  Jelentkezni 2016. február 1-től a gondnokságon lehet! Ehhez szükséges jelentkezési lap és befizetési postautalvány a gondnokságon kérhető. Leadás ugyanitt történik.

  Egyéb tudnivalók honlapunk NYELVVIZSGA menüpontjában olvashatóak.
  Lóczy Diákújság
  A Lóczy Diákújság legújabb, januári száma letölthető az alább található linkre kattintva.

  Jó olvasást kívánnak:
  a Lóczy diákújságírói

  Diákújság letöltése