Kárpátaljai kirándulás
Első nap:
A csoport reggel fél hétkor indult busszal Balatonfüredről. A hosszú út és néhány baki után egy rögtönzött nyíregyházi városnézésben volt részünk, így este 9 óra körül érkeztünk meg szálláshelyünkre, Mezőgecsére. Itt ízletes vacsorával vártak minket szállásadóink, majd kellemes körülmények között kipihenhettük az utazás fáradalmait.

Második nap:
Kiadós reggelit követően 8 órakor hagytuk el szállásunkat, az irányt Munkács felé véve. Útközben felszállt idegenvezetőnk, Horkay Sámuel (Samu bácsi), akitől rengeteg információt és érdekességet hallhattunk utunk folyamán. Ezt követte a munkácsi vár és városnézés, majd ellátogattunk a makkosjánosi líceumba, ahol találkozhattunk, ismerkedhettünk helybeli magyar diákokkal. Bemutatkoztunk, közös programokban vettünk részt (bográcsozás, néptánc, énekverseny stb.), előadást tartottak nekünk amit viszonoztunk is, átadtuk pénzadományunkat, fát ültettünk és nagyon jól éreztük magunkat.

Harmadik nap:
Ismét nyolc órai indulással keltünk útra, első megállónk a Szolyvai-emlékpark volt, ahol megemlékeztünk magyar honfitársainkról a második világháborús szovjet népirtás emlékfalánál. Következő úti célunk a Mencsil-hágó és a Kanora-gerinc volt, ahonnan gyönyörű körpanoráma várt ránk. Megtekintettük az Árpád-vonalat, a második világháborús alagútrendszert, majd a Vereckei-hágón a honfoglalás emlékműnél koszorúval emlékeztünk őseinkre. Ezt követően felmentünk az Uzsoki-hágóra, majd egy vízesés kápráztatott el minket. A nap végén megérkeztünk másik szállásunkra Viharosra.

Negyedik nap:
Sajnos az időjárás befolyásolta programunkat, így délelőtt szállásunkon tartózkodtunk. Délután egy élvezetes terepjáró túrán vehettünk részt a Róna-havasok egyik csúcsára. Az este jó hangulatban telt, mindenki felkészült a hazautazásra.

Ötödik nap:
A visszaút 7 órakor vette kezdetét, Ungvár felé vettük az irányt. Rövid városnézés, szabad program következett, majd folytatódott a hosszadalmas hazautazás. Budapesten vacsoráztunk, így kilenc óra körül hazaérkeztünk.

A kiránduláson készült képek és felvételek ide kattintva tölthetőek le.